Friday, January 14, 2011

annoying disgusting irritating

salam,
tajuk entri tak boleh blah..

hi uolss.eh silap.mana ada org.hi nina..hi yati..

nak cerita kisah semalam.aku g la pasar malam kat umah aku ni..pasar mlm bandar tun razak..dekatla ngan permaisuri..

ceciter..ceciter...

beli punya beli sekali ternampak la gerai ayam percik..
kak,yg ni satu ek.berapa?-aku la tu.
jap ek-akak jurujual


tiba-tiba..

can i buy this???-customer A
eh beli la..-kawan customer A

ko tau apa yg dia nak buy tu?vontot ayam uollss..eh aku tak cakap la salah beli vontot ayam or apa ke sbb aku pon mkn jek vontot ayam tuh tapi idok la penggemar setia kan..kira kalo org tanya rasa vontot ayam tu aku reti la camne nk bitau rasa dia..aku tak taula kalo korang tak mkn kan..itu hak korang la kan.

yang buat aku annoyed tu adalah sebelum tu customer tu duk telek vontot ayam tu macam euwww apa ni..aku tak makan ok..sebab aku kan orang bandar..org bandar mana makan vontot ayam ni..sebab tu la dia tnya kawan dia tu siap speaking london lagi..perlu ke ko nak speaking london sedangkan ko pon tau ko kat mana..kalo ko kat pavillion nk buat aksi camtu aku tak kesah lagi..ni kira ko dan aku sama saja ok..penggemar pasar malam..

aku rasa dia seolah2 malu la nk beli vontot tu sebab kiri kanan dia org duk beli ayam percik n satay jerk..tu yg siap tnya kawan tu boleh tak dia beli vontot tuh..eh kalo ko makan benda alah tu jangan la ko tunjuk macam ko tak pernah makan kan.malu nak mengaku suka makan vontot ayam ek?..org macam ni pon ada ke?malu nak mengaku makan makanan kesukaan.

masa aku kat sarawak dulu kawan aku sangat suka makan vontot ayam..kalo beli tu mau beringgit2.aku tengok kawan aku tu rilek je.tak malu pon nk mengaku..ye aku penggemar vontot ayam yg tegar..cheers.gitu.

conclusionnya..jangan la lupa asal usul bila dah duk di bumi KL nih.

2 comments:

n.i.n.a said...

aku penggemar bontot ayam. sedap dan lemak2 gitu haha bontot ayam madu memang layannn.. tapi kalau goreng aku tak suke sangat. ko tenyeh je bontot ayam yg belum masak tu kt mulut dia. ngengade pulak speaking london!

yati said...

hi ilah... it has been a very long time since u on air rite.. (ok x speaking london sbb skrg i kt pavillion..haha)