Friday, May 6, 2011

mekap lagi..lalala




ye saya memang penggemar mekap.tapi tak pandai bermekap ye kawan2.taram saja conteng-conteng muka.


kali ni nak review eyeliner plak..saya teringin la konon2 mahu buat review produk tapi saya tak pandai buat karangan uolls..bahasa malaysia SPM bukan 1 yek.so mengarang ayat tu kurang pandai.tapi gatal mau berbelog.camne tu???



creamy eyeliner
ambil no 5 brown plum
kiri eyeliner kanan smudger.konon2 nak buat smokey eyes la kononnya.tapi harammmm

yang paling best ada sharpener sekali.tak yah susah-susah beli asing.





sebelum ni aku suka eyeliner jenis glimmerstick.yang pulas-pulas tu takyah nak sharp bagai..aku pakai brand elianto,avon.tapi yang paling best adalah elianto.aku suka sebab memang senang nak apply.smooth je.avon pon ok jugak.tapi pas pakai eyeliner bobbi brown ni sangat la best sebab memang senang sangat nak apply..aku tak suka warna hitam sebab nanti nampak muka aku garang sebab tu eyeliner aku banyak kaler brown.tapi untuk bobbi brown ni warna brown dia kurang pekat.takpela ko apply la banyak2 kali kan.aku berazam jugak nak beli kaler hitam.tapi nanti dulu la..

k tu jek.bye.

2 comments:

Cinta Misteri said...

Saya tak pandai mekap.
Gi keje pakai bedak baby & gincu skit jewr
Kalu gi jenjalan, cuma pkai bedak compact + gincu ngan skit eye shadow sbb nak tutup eye bag

Hurmmm baru2 ni saya daj start guna BBcream silkygirl
Actually BB cream tu OK ker erkkk?

ilah said...

CM:sy pon tak pandai jugak mekap2 ni.tapi org kata bb cream ni bagus sebab dh tak payah pakai foundation ke,moisturizer ke,sunblock ke sebab dia dah lengkap semua..tapi saya tak tau la betul ke tidak.hehe-ilah tuan rumah-