Wednesday, June 1, 2011

Mekap ringkas uolls

tu..tu dia..eh nk jugak tunjuk..

ala kenangan untuk diri sendirik apa salahnya kan.

niat asal nk tunjuk mekap sebenonya.hahaha.saya baru belajar.banyak lagi nk kena belajar mekap2 ni..aku tak g belajar mekap secara profesionale yek.aku belajar kat u tube ngan majalah-majalah.tu la banyak terjebak beli barang-barang mekap yang lebih advance..tapi tetap la tak reti nak juga kan/takpe pelan-pelan kayuh orang kata.


1)Muka
-MAC PREP+Prime Skin Base Visage
-STAGE Photo Pro Foundation 08 take 7
-MAC Mineralize Skinfinish Natural in Medium Plus

2)eyebrow
-STAGE Brow defining pencil 03 cinnamon

3)mata
MAC Eyeshadow Quad -Palace Pedigreed

4)blusher
MAC Mineralize Blush-Giggly

5)lipstik
STAGE Wonderluxe Lipstick-Blushing Beau

6)Skin Refreshener
MAC FIX+

lupa plak,mascara aku pakai yg hantaran taun 2008,CD kaler hitam.eyeliner guna kat bawah mata jek.pakai Bobbi Brown -Brown Plum..tu jek.

sekian solekan ringkas saya.

kalo g skolah aku pakai benda yg sama kecuali eyeshadow jek aku tak pakai..xdok masa.just pakai eyeliner kat mata atas.eyeshadow kalo nak pakai perlu kan masa yang agak lama sbb aku ni konon-konon nak tunjuk pro,lama bebenor nak mem-blend satu2 kaler.kalo nak g skolah kul 7 mmg tak dan la ko nak blend bagai ni.

k daaa.

2 comments:

n.i.n.a said...

tu diaa aih.. hehe maybe mekap2 ni kan akan jd side income ko. mane tau.. lame2 nnt bleh amik upah mekap tunang@kawin. amin..!

~kc ilah~ said...

aku tak reti.muka sendiri pon tak pro lagi.tp mana tau kan satu hari nnt.amin.